Tros,

Barcelona, ES, 2010
FIRST PRIZE

  • PROGRAMMEparc et pepinière / park and tree nursery / parco e vivaio
  • CLIENTSanta i Cole
  • SIZE10 ha
  • EQUIPELorenzo Majer, Sergio Sanna, Ines Martinez de Albornoz, Sergi Carulla, Oscar Blasco

The overall aim of the project is to reform the territorial continuities, to relate the estate to the landscape to which it belongs, ceasing to operate as an independent entity because of its activity, to increase its biodiversity, to act on erosive effects and to equip it with a greater capacity for transformation.
Work is basically carried out by rethinking the routes, the topography (slopes) which makes them up and the vegetation which stabilizes them. The intervention is intended to give the nursery unity, considering it from the logic of the valley to which it belongs. We do not talk about “naturalizing” the system, but rather of putting processes in action which can work by themselves.